Directors anteriors i convidats

Sergio Alapont

Neix a Benicàssim. Guanyador de l’II Concurs Nacional de Directors d’Orquestra Orquestra Ciutat de Granada 2005. Diplomat en direcció d’orquestra amb qualificació “Cum Laude” a Nova York (USA) i Pescara (Itàlia) amb Marco Armiliato i Donato Renzetti respectivament. Amplia estudis direcció d’orquestra amb el Mestre Jorma Panula (Royal College of Music of Stockholm), Helmuth Rilling (Bachakademie of Stuttgart), Masaaki Suzuki (Bach Collegium of Japan) i Semyon Bychkov (WDR Köln).

Ha dirigit orquestres com Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orchestra Sinfonica di Pescara, Orquestra de Cámara del Cantábrico, Musikene Orkestra Sinfonikoa, Orquestra Sinfónica de Bilbao, Silesian Philarmonich, Orquestra Clàssica de Vigo, Gächinger Kantorei, Orquestra Ciutat de Granada, Bach Collegium-Stuttgart, Orchestra Sinfonica d’Abruzzo, Danish National Symphony Orchestra, Orquestra Internacional de Madrid, Orchestre National d’Ile de France, Orquestra del Festival Opera Benicàssim, Orchestra Filarmonica Italiana, Virsky National Orchestra, Lviv Opera Theater, Donestk Opera, Orquestra Sinfònica de la Regió de Múrcia, Orquestra de València, Kíev Philharmonic Orchestra, Ràdio Kíev Orchestra o Poznan Opera.

Ha estat director assistent en produccions operístiques de teatres com San Francisco Opera, Capitol de Toulouse, Metropolitan Opera House o Wiener Staatsoper.

Cal destacar la seva labor pedagògica com director artístic de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló desde la temporada 2002/03, i de manera especial el concert interpretat amb la JOSC al Musikverein de Viena al septembre de 2008.

Ha dirigit en Festivals com Quinzena Musical Donostiarra, Varna Summer International Music Festival Euro Arts Leipzig, Festival Internacional de Segòvia, Festival de Ópera de Marbella o Festival Líric Òpera Benicàssim, on és director artístic. Ha col·laborat amb solistes com June Anderson, Tomas Mohr, Plácido Domingo, Teresa Berganza, Isabel Rey o Juan Pons. Ha gravat per a TVE, RAI i per als segells discogràfics EGT , VERS i UNIVERSAL.

Michel Camatte

Nascut a Marsella, comença els seus estudis musicals amb el cant coral, el piano i l’orgue. Serà al Conservatori de Marsella i al Conservatori d’Aix-en-Provence on obtindrà els seus primers diplomes en harmonia, contrapunt i direcció d’orquestra.

En 1975 obté el Certificat d’Aptitut de Direcció de Conservatoris Nacionals, i és així com Michel Camatte dirigirà  successivament el Conservatori de Regió de Clermont-Ferrand, el Conservatori de Regió de Tours i el Conservatori Regional d’Aix-en-Provence, prenent així la succeció del seu mestre Pierre Villette.

La seva vida musical ha estat principalment lligada a la seva activitat de direcció orquestral: Orquestra Regional de la Provença i Costa d’Azur, Orquestra de Conserts de Colonia, Orquestra de cambra de Kiev, Conjunt Instrumental de Grenoble i Orquestra de cambra de Praga, entre altres.

Dirigeix des de 1989 l’Orquestra Simfònica del Conservatori d’Aix-en-Provence, una formació constituïda per professors i joves musics del mateix conservatori, que participa intensament en la vida cultural de tota la regió de la Provença.

També dirigeix “l’Ensemble Vocal Feminin” creat en 2002 amb la col·laboració de Jean-Pierre Borne, director de l’Orquestra Professional de la Comunitat del País d’Aix.

Apassionat per la direcció, treballa també tot al llarg de la seva carrera amb orquestres i agrupacions vocals no professionals, convençut de l’importància d’una música per a tots.

Michel Camatte ha sigut convidat com membre jurat a diferents concursos en tota Europa: Tours (França), Cork (Irlanda), Llangollen (País de Gales), Atenes i Rodes (Grecia), Arezzo (Italia), Montreux (Suissa).

Entre 2000 i 2001 va participar diverses vegades com a director convidat de l’Oquestra Filarmonica d’Aix-en.-Provence. En 2003 Michel Camatte és nomenat President de l’Associació Regional PACA dels Directors de Conservatori.

Fausto Fungaroli

Comença els seus estudis de clarinet amb el seu pare a l’edat de 12 anys. Als 15 anys, es trasllada al Conservatori de Avellino, on continua amb els seus estudis de clarinet. De 2000 a 2004 va estudiar direcció orquestral al Conservatori San Pietro a Majella, a Nàpols amb el mestre Francisco Vizioli. L’any 2003 va rebre classes magistrals a Viena amb el professor Salvador Mas Conde, dirigint un concert a la Sala de Concerts del Conservatori de Viena.

Des de 2003 fins 2006 ha participat amb regularitat en el curs “Woche Bach” sota la direcció dels professors Helmuth Rilling i Masaki Suzuki. L’éxit de la participació en les classes magistrals abans esmentades li permeté una invitació del professor Helmuth Rilling per a participar al Festival de Música Europea a Stuttgart (Alemanya).

La concessió d’una beca li permet, des de 2005 a 2006 realitzar estudis de perfeccionament a l’Academia de Música i Teatre d’Hamburg (Alemanya), on va assistir a les classes del professor Christof Prick. En els anys 2009 i 2010 va ser assistent de Christoph von Dohnányi, director principal de l’Orquestra Simfònica de Eppendorf a Hamburg (Alemanya). El 2007 dirigeix amb gran éxit el Concert de Cap d’Any del Teatre San Carlo de Nàpols.

Fausto Fungaroli ha concedit nombroses entrevistes a diversos mitjans de comunicació, diaris i ràdio, entre els quals destaca la televisió NDR d’Hamburg. El 19 de febrer de 2011 Fungaroli dirigeis a l’Orquestra Simfònica d’Hamburg.

Des de juliol de 2009 fins 2011 és el director principal de la Hamburg Landesjugendorchester.

Des de 2011 Fausto Fungaroli és el director titular de l’Orquestra de la Universitat de Lübeck, conduint un concert memorable amb el solista David Orlowsky.

En gener de 2016 va ser director convidat de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló. En l’estiu de 2016 va conduir la prestigiosa Orquestra de Cambra de Kazakhastan i l’Orquestra de lÒpera de Jarkov (Ucraïna) en molts concerts en Itàlia.