Directors anteriors i convidats

Sergio Alapont

Neix a Benicàssim. Guanyador de l’II Concurs Nacional de Directors d’Orquestra Orquestra Ciutat de Granada 2005. Diplomat en direcció d’orquestra amb qualificació “Cum Laude” a Nova York (USA) i Pescara (Itàlia) amb Marco Armiliato i Donato Renzetti respectivament. Amplia estudis direcció d’orquestra amb el Mestre Jorma Panula (Royal College of Music of Stockholm), Helmuth Rilling (Bachakademie of Stuttgart), Masaaki Suzuki (Bach Collegium of Japan) i Semyon Bychkov (WDR Köln).

Ha dirigit orquestres com Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orchestra Sinfonica di Pescara, Orquestra de Cámara del Cantábrico, Musikene Orkestra Sinfonikoa, Orquestra Sinfónica de Bilbao, Silesian Philarmonich, Orquestra Clàssica de Vigo, Gächinger Kantorei, Orquestra Ciutat de Granada, Bach Collegium-Stuttgart, Orchestra Sinfonica d’Abruzzo, Danish National Symphony Orchestra, Orquestra Internacional de Madrid, Orchestre National d’Ile de France, Orquestra del Festival Opera Benicàssim, Orchestra Filarmonica Italiana, Virsky National Orchestra, Lviv Opera Theater, Donestk Opera, Orquestra Sinfònica de la Regió de Múrcia, Orquestra de València, Kíev Philharmonic Orchestra, Ràdio Kíev Orchestra o Poznan Opera.

Ha estat director assistent en produccions operístiques de teatres com San Francisco Opera, Capitol de Toulouse, Metropolitan Opera House o Wiener Staatsoper.

Cal destacar la seva labor pedagògica com director artístic de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló desde la temporada 2002/03, i de manera especial el concert interpretat amb la JOSC al Musikverein de Viena al septembre de 2008.

Ha dirigit en Festivals com Quinzena Musical Donostiarra, Varna Summer International Music Festival Euro Arts Leipzig, Festival Internacional de Segòvia, Festival de Ópera de Marbella o Festival Líric Òpera Benicàssim, on és director artístic. Ha col·laborat amb solistes com June Anderson, Tomas Mohr, Plácido Domingo, Teresa Berganza, Isabel Rey o Juan Pons. Ha gravat per a TVE, RAI i per als segells discogràfics EGT , VERS i UNIVERSAL.

Michel Camatte

Nascut a Marsella, comença els seus estudis musicals amb el cant coral, el piano i l’orgue. Serà al Conservatori de Marsella i al Conservatori d’Aix-en-Provence on obtindrà els seus primers diplomes en harmonia, contrapunt i direcció d’orquestra.

En 1975 obté el Certificat d’Aptitut de Direcció de Conservatoris Nacionals, i és així com Michel Camatte dirigirà  successivament el Conservatori de Regió de Clermont-Ferrand, el Conservatori de Regió de Tours i el Conservatori Regional d’Aix-en-Provence, prenent així la succeció del seu mestre Pierre Villette.

La seva vida musical ha estat principalment lligada a la seva activitat de direcció orquestral: Orquestra Regional de la Provença i Costa d’Azur, Orquestra de Conserts de Colonia, Orquestra de cambra de Kiev, Conjunt Instrumental de Grenoble i Orquestra de cambra de Praga, entre altres.

Dirigeix des de 1989 l’Orquestra Simfònica del Conservatori d’Aix-en-Provence, una formació constituïda per professors i joves musics del mateix conservatori, que participa intensament en la vida cultural de tota la regió de la Provença.

També dirigeix “l’Ensemble Vocal Feminin” creat en 2002 amb la col·laboració de Jean-Pierre Borne, director de l’Orquestra Professional de la Comunitat del País d’Aix.

Apassionat per la direcció, treballa també tot al llarg de la seva carrera amb orquestres i agrupacions vocals no professionals, convençut de l’importància d’una música per a tots.

Michel Camatte ha sigut convidat com membre jurat a diferents concursos en tota Europa: Tours (França), Cork (Irlanda), Llangollen (País de Gales), Atenes i Rodes (Grecia), Arezzo (Italia), Montreux (Suissa).

Entre 2000 i 2001 va participar diverses vegades com a director convidat de l’Oquestra Filarmonica d’Aix-en.-Provence. En 2003 Michel Camatte és nomenat President de l’Associació Regional PACA dels Directors de Conservatori.

Fausto Fungaroli

Comença els seus estudis de clarinet amb el seu pare a l’edat de 12 anys. Als 15 anys, es trasllada al Conservatori de Avellino, on continua amb els seus estudis de clarinet. De 2000 a 2004 va estudiar direcció orquestral al Conservatori San Pietro a Majella, a Nàpols amb el mestre Francisco Vizioli. L’any 2003 va rebre classes magistrals a Viena amb el professor Salvador Mas Conde, dirigint un concert a la Sala de Concerts del Conservatori de Viena.

Des de 2003 fins 2006 ha participat amb regularitat en el curs “Woche Bach” sota la direcció dels professors Helmuth Rilling i Masaki Suzuki. L’éxit de la participació en les classes magistrals abans esmentades li permeté una invitació del professor Helmuth Rilling per a participar al Festival de Música Europea a Stuttgart (Alemanya).

La concessió d’una beca li permet, des de 2005 a 2006 realitzar estudis de perfeccionament a l’Academia de Música i Teatre d’Hamburg (Alemanya), on va assistir a les classes del professor Christof Prick. En els anys 2009 i 2010 va ser assistent de Christoph von Dohnányi, director principal de l’Orquestra Simfònica de Eppendorf a Hamburg (Alemanya). El 2007 dirigeix amb gran éxit el Concert de Cap d’Any del Teatre San Carlo de Nàpols.

Fausto Fungaroli ha concedit nombroses entrevistes a diversos mitjans de comunicació, diaris i ràdio, entre els quals destaca la televisió NDR d’Hamburg. El 19 de febrer de 2011 Fungaroli dirigeis a l’Orquestra Simfònica d’Hamburg.

Des de juliol de 2009 fins 2011 és el director principal de la Hamburg Landesjugendorchester.

Des de 2011 Fausto Fungaroli és el director titular de l’Orquestra de la Universitat de Lübeck, conduint un concert memorable amb el solista David Orlowsky.

En gener de 2016 va ser director convidat de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló. En l’estiu de 2016 va conduir la prestigiosa Orquestra de Cambra de Kazakhastan i l’Orquestra de lÒpera de Jarkov (Ucraïna) en molts concerts en Itàlia.

Pablo Marqués Mestre

Pablo Marqués Mestre

Naix a Altura (Castelló) on prompte comença els seus estudis musicals en la Unió Musical i Cultural d’Altura.

Més tard ingressa en el Conservatori Professional de Música “Alto Palancia” de Segorbe, en el qual cursa gran part dels cursos de Grau Professional sent el seu professor Manuel López Torres. Ja a l’any 2004 es trasllada a Castelló i és en el Conservatori Professional “Mestre Tàrrega” de Castelló on acaba el Grau Professional sota la tutela del professor Juan Serra Ferrando, i rep el Títol de Professor en l’especialitat de Trompeta. Seguidament, realitza els estudis superiors en la mateixa especialitat en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, amb els professors Vicente Campos, Ricardo Casany i Francisco Sanz.

Paral·lelament, amplia els seus estudis musicals i concretament de Direcció d’Orquestra i Cor amb els mestres Juan Luis Martínez, Salvador Sebastià i Rafael Sánchez Mombiedro a més de realitzar diferents cursos i masterclases de Direcció Orquestral amb els mestres Yaron Traub i Cristóbal Soler entre d´altres.

L’any 2010 es trasllada a Tallinn (Estònia) per a realitzar estudis de Master en Direcció Orquestral amb els mestres Toomas Kapten, Silvia Landra i Irene Lindi en l’Estonian Academy of Music and Theatre, els quals acaba en 2012 amb les màximes qualificacions (Cum Laude) per unanimitat del jurat.

Ha actuat com a director convidat en diferents agrupacions, entre les quals destaquen l’Orquestra Simfònica Nacional d’Estònia (ERSO), “Carpe Diem” Chamber Orchestra Saint Petersburg (Rússia), Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC), Estonian Academy of Music and Theatre Symphony Orchestra de Tallinn (Estònia), Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, i la Banda Simfònica i Orquestra de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera (València).
Concretament, amb la “Carpe Diem” Chamber Orchestra Saint Petersburg, va realitzar un enregistrament en vídeo dedicada a l’obra de P.I. Tchaikovsky en la sala del tron del Palau de Catalina a l’abril de 2011, així com quatre gires de concerts per diferents llocs de la geografia espanyola en els estius dels anys 2012 a 2015.

L’any 2011 va ser guanyador del concurs de direcció emmarcat dins del XXVII Curs Internacional de Música “Ciutat de Cullera” i l’any 2014 va obtenir Primer Premi de la primera secció en el XXXVI Certamen de la Comunitat Valenciana amb la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical “Schola Cantorum” de la Vall d´Uixó.

Ha dirigit a solistes de la talla de Wenzel Fuchs (clarinet solista de la Filharmònica de Berlín), Raisa Ulumbekova (professora del Rimsky-Korsakov St.Petersburg State Conservatory), Venancio Rius (professor de la Universitat Alfonso X el Sabio i solista), Simón Ibáñez (professor de la Baremboim Said Fundation de Palestina) i altres músics de gran projecció com Raúl Traver, Paola Rodilla, Néstor Zarzoso, Jesús Jiménez i Mariano Esteban.

A més, en el camp del teatre i de la lírica, ha dirigit diverses gales líriques i ha sigut el director musical de les sarsueles “Gigantes y Cabezudos” i “Bohemios”amb l’orquestra i cor de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó en el Teatre Principal de Castelló,dins dels XIV i XV Cicles d’Òpera de Castelló.

Ha sigut director de la Banda Simfònica de la Unió Musical Utielana d’Utiel, i actualment és director de la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, de l’Orquestra de la Societat “La Primitiva”de Rafelbunyol, i de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC). A més, a partir de Setembre de 2015, va començar la seua llavor com a professor-director de l’Orquestra i Banda del Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha i en Gener de 2016 es anomenat director musical i artístic de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a l´any 2016.

Entre els seus futurs projectes es troben entre uns altres, la direcció musical de la sarsuela “La Tabernera del Puerto” amb l’Orquestra i Cor de l’Ateneu Musical Schola Cantorum, el 5th Spanish Tour “Carpe Diem”Chamber Orchestra St. Petersburg i les trobades d’estiu amb la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC) i de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

L’any 2008 va ser diplomat en ciències empresarials per la Universitat Jaume I de Castelló.